Charmante kortvakantie in Zuid-Engeland

Korte reis van 4 dagen

Zuid-Engeland is een regio die bekend staat om zijn prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden, en charmante dorpjes. Het gebied biedt een mix van glooiende heuvels, pittoreske kustlijnen en uitgestrekte natuurgebieden. Bekende trekpleisters zoals de witte krijtrotsen van de Seven Sisters, het iconische Stonehenge, en de levendige steden Brighton en Southampton trekken jaarlijks vele bezoekers. Met zijn rijke geschiedenis, culturele erfgoed en natuurlijke schoonheid is Zuid-Engeland een bestemming die zowel rustzoekers als avonturiers weet te bekoren.


Onze motorreis door Zuid-Engeland begon met een opwindend avontuur, waar we door smalle wegen tussen hoge hagen reden. De eerste dag bood een mix van uitdagende single tracks en verborgen dorpjes, terwijl we ons een weg baanden door het pittoreske Engelse platteland. Maar al snel veranderde ons uitzicht. Op de tweede dag ruilden we de hoge hagen in voor open, rustige wegen met adembenemende landschappen. De weidse uitzichten, de aanwezigheid van vele dieren, en historische bezienswaardigheden zoals Southampton en Stonehenge maakten deze reis onvergetelijk.

De hoogtepunten en het reisprogramma

Dag 1
Dag 1:  160 of 208 km naar Brighton

Je kon de lange of korte rit kiezen. De voornaamste plekken die we passeerden op de eerste dag zijn Deal, Rey, Dungeness en Eastbourne.

  • De mooie pier van Eastbourne met leuke restaurantjes
  • Het zicht op de seven sisters, hoog en adembenemend mooi
  • We verbleven in het mooie Leonardo Royal Hotel
Dag 2
Dag 2: 281 km naar Winchester

Op dag 2 reden we vooral door het South Downs National Park

  • Adembenemende paden, een mix van verschillende diersoorten in het wild en pittoreske dorpjes heten je welkom 
  • Onderweg passeerden we de paardenrenbaan van Goodwood
  • We verbleven de komende twee nachten in het Winchester Royal Hotel
Dag 3
Dag 3:  lus van 264 of 322 km Stonehenge

Single tracks, vlottere stuurwegen en wat drukkere hoofdwegen leidden ons langs Southampton naar de kuststreek.
Sommige deelnemers namen de ferry van Sandbanks naar Studland en reden door enkele Nationale parken op een stukje schiereiland. 
De andere deelnemers passeerden Poole Quay en gezellige terrasjes op de dijk.

  • We bezochten Stonehenge.
    Een bezoek aan Stonehenge voelt als een stap terug in de tijd, waarbij je wordt omringd door de mystiek en grandeur van dit eeuwenoude monument, 1 woord: wauw
  • We verbleven in het Winchester Royal Hotel
Dag 4
Dag 4:  253 km naar Folkestone

De terugweg liep via vlotte wegen en nog enkele mooie single tracks. We reden door het Surrey Hills National Landscape, een populair natuurgebied ten zuiden van Londen. Op het einde van de dag keerden we terug naar Belgie en hebben we toch alweer een mooie kortvakantie gehad met onze motor.




Motorreis naar de Dolomieten