Motorreis naar de Dolomieten

We hadden er zo lang naar uitgekeken, maar voor we het wisten was het alweer voorbij, deze mooie reis.

De weerberichten voorafgaand aan onze reis lieten weinig aan verbeelding over, het zou koud en regenachtig zijn. Dat zijn condities die je niet wenst op een vakantie en zeker niet op een motorvakantie in de bergen. En deze bergen behoren wel tot de mooisten van Europa.

We verzamelen samen in Genk, omdat elke deelnemer bij de groep zou aansluiten om een dag eerder te vertrekken. Samen maakten we de heenreis via het Zwarte Woud. We worden vergezeld van de eerste regen op deze eerste rit. We rijden het eerste gedeelte via de snelweg om een beetje vaart te maken. Net voor de lunch verlaten we de snelweg en rijden vanaf regio Karlsruhe richting het zuidoosten om uiteindelijk te overnachten in Konstanz. Duitsland wint haar eerste match op het EK en wij genieten van een heerlijk diner in de stad.

De tweede dag verloopt natjes en mistig zodat we rustig door het berglandschap rijden, we passeren de Rechensee waar het kerkje nog steeds onder water staat. We komen in de late namiddag aan in Obereggen in ons vertrouwd hotel, waar we weeral hartelijk worden onthaald. De regen zijn we zo vergeten en genieten van een sauna/douche/welness, alvorens we genieten van ons culinair 5-gangen diner.

Vanaf de derde dag zijn de weergoden ons zeer goed gezind, want van regen en koude is geen sprake meer. De slechte voorspelling heeft plaats gemaakt voor een droomscenario en het zal de hele week erg warm(tot 33°) zijn. Alle dagen worden we weer getrakteerd op de mooiste landschappen, vergezichten en lekkere gerechten. De vriendelijkheid en de warmte van de mensen kregen we er uiteraard bij.

Ons reisgezelschap bestond uit een heerlijke groep van karakters, die enorm goed en fijn bij elkaar paste. Ook tijdens het rijden kwam deze cohesie en bekwaamheid van het rijden tot haar uiting. Mooie slingers en waaiers van motoren, zonder gekke of roekeloze zaken, genoten we van elke kilometer doorheen tot mooie landschap. 

Elke avond werden we verwelkomd in hotel met een vriendelijkheid die men zelden vindt. De dag afsluiten deden we al genietend van een duik in het zwembad of badend in de zon met een drankje in de hand. Kortom het was weeral een zalige week om samen door te brengen.

Onze terugreis hebben we, door de hechte groep die snel was ontstaan en gebleven, weeral gezamenlijk aangevangen. De vele foto’s en video’s zijn het bewijs dat we weeral een mooie herinnering hebben gecreëerd, waarvoor dank.


Foto-album Motorreis naar de Dolomieten 


Motorreis naar Spanje
Rondreis in Noord-Spanje en Nationaal Park Picos de Europa