Motorreis naar Griekenland

Dit was onze roadtrip door het ruige landschap van Griekenland in mei 2024.

Op ontdekkingstocht doorheen Griekenland, vanuit Thessaloniki in het noorden tot in Kalamata, helemaal in het zuiden van het land. Dit was een tocht vol adembenemende uitzichten, goede wegen en lekker eten. Kortom, een reis op maat van onze Headventure-avonturiers.

Een week voor vertrek hebben we alle motoren verzameld om op transport richting Griekenland te zetten. We reisden samen af van in de luchthaven in Düsseldorf naar Thessaloniki. Door onvoorziene problemen, konden we de eerste dag niet aan onze route beginnen, maar hebben we de stad leren kennen en hebben we meteen een fijne groepsfeer opgebouwd.


De hoogtepunten van deze 8 dagen:

  • Bezoek aan Meteora en het Tzoumerka Nationaal Park. Dit natuurpark is een verborgen juweeltje, weg van het drukke toerisme en met majestueuze panorama's. 

  • Preveza, het pittoreske havenstadje met aan de westkant de Ionische Zee en aan de oostkant de Ambracische Golf. De kust en jachthaven hebben een unieke charme.

  • Het schiereiland Lefkada met zijn groene natuur en witte stranden trakteerde ons op fantastische uitzichten.

  • De rit naar Itea loopt door gebergten en natuurgebieden in centraal-Griekenland. Dit is een kant van het land dat onbekend is, maar daarom niet minder bemind.

  • Het beroemde Kanaal van Korinthe brengt ons naar Peloponnesos, het grootste schiereiland van Griekenland. 

  • Sparta bracht ons terug naar het oude Griekenland met zijn rijke geschiedenis en cultuur. 


We kunnen voor deze vakantie terugblikken op heel fijne momenten met de groep, de warme ontvangsten in de hotels en natuurlijk de Griekse cultuur en natuur. 

Foto-album Motorreis naar Griekenland 2024


Op prospectie in Griekenland
Het succes van onze reizen zit in de goede voorbereiding