Motorreis naar Spanje

Rondreis in Noord-Spanje en Nationaal Park Picos de Europa

Het noorden van Spanje is minder toeristisch dan de gouden stranden aan de oostkust, maar daarom niet minder mooi. Met de Pyreneeën, de wijnregio La Rioja en de Picos de Europa, rijgen we de prachtige panorama's en mooie routes tijdens deze reis aan elkaar. 

De motoren gingen op transport richting Puerto de la Selva. Samen reisden we met het vliegtuig naar Girona om van daaruit de transfer te nemen naar Puerto de la Selva. Met de eerste rit trokken we de bergen in. Het zicht op de besneeuwde bergtoppen blijft toch altijd magisch. Helaas konden we de hoogtste passen niet op, door de hevige sneeuwval. De alternatieve route was absoluut ook de moeite waard. 


De hoogtepunten van deze 8 dagen:

  • Het hotel Canfranc Estacion is een bekend oud treinstation. Het werd gebouwd in de jaren '20 van de vorige eeuw en werd vorig jaar volledig gerestaureerd. Het statige gebouw heeft zijn charme behouden. 

  • De route doorheen de bekende wijnstreek La Rioja. Het zicht op de bloeiende wijnranken brengt het water al in de mond.

  • Picos de Europa verkennen met zijn mooie en verkeersarme wegen, prachtige vergezichten en hoge besneeuwde dorpen. De naam Picos de Europa (vrij vertaald: de pieken van Europa) werd waarschijnlijk door de zeevaarders gegeven. Vanuit hun schepen waren deze bergpieken het eerste vasteland dat ze zagen op hun terugreis vanuit Amerika. 

  • De fijne terrasjes in Burgos en Huesca, twee gezellige stadjes in de Rioja-streek. 

  • 3.000 kilometer op zeer goede wegen met verbazingwekkend mooie omgeving.


Foto-album Motorreis naar Picos de Europa 2024



Motorreis naar Griekenland
Dit was onze roadtrip door het ruige landschap van Griekenland in mei 2024.